lördag 2 juli 2011

Dag 6 - Egen härd är guld värd

Idag blev det en välbehövlig sovmorgon efter en späckad vecka. Hela dagen kommer ägnas åt programmering, så jag sitter i mitt lilla rum på en stor kudde på en normalstor stol med datorn på ett litet glasbord, men först: Tidningen!

I Aneby har en cykel blivit stulen, vilket helt klart ska rapporteras. Att den 1) var olåst 2) var obevakad i tre dagar och 3) stod vid stationen hindrar inte offret från att polisanmäla. Den handskriva skylten med texten "Stjäl mig, tack" omnämns dock inte i notisen.
Slickepinnar är aktuellt både i Karlstad och Warszawa..
 ...och de upprörda insändarna får äntligen sin förklaring i och med denna lockande reklam för tidningen i tidningen.
Även flertalet andra reklamer för tidningen i tidningen förekommer. Den här till exempel. Den ursprungliga texten "Duger att pissa på" fick dock lämna plats för den lite ologiska "Storleken har betydelse". Man kan bara anta att det är ett av bidragen på temat snuskiga-syftningar-i-reklamen-för-att-folk-ska-haja-till...
...som den här.
Bridge-fredagar och andra väldigt interna artiklar får också sin förklaring i två frågande reklamer.

 Följande fem reklamer för tidningen i tidningen syftar alla till att det kan vara skönt att vara någon annanstans ibland.



















Utöver dessa hittade jag faktiskt ett antal till vid en andra genomläsning:

Glad? Tipsa tidningen! Det här är nog ett resultat av den tidigare kritiken att tidningen har för mycket dåliga nyheter.
Här förstår jag verkligen inte vad de menar. Är det ett säljargument för att man kan läsa tidningen när man vill, var man vill? Om det är det, har man inte redan ganska bra koll på det om man läser det i sin tidning? Alternativt syftar det till att man inte behöver läsa hela tidningen, utan bara de delar man är intresserad av, och i valfri ordning, men då känns formuleringen ovanligt klumpig.
I tidningen kan man läsa reklam för tidningen och att man i den kan läsa annonser för att köpa husdjur av andra som läser tidningen...
...och du vet väl att du kan läsa om vädret i tidningen?













Jag har även utelämnat dubbletter av vissa annonser, samt vissa mindre med samma budskap som de större. Totalt slutar det i alla fall på mellan 15 och 20 reklamer för tidningen i tidningen. Imorgon kommer det ingen tidning, så då kommer jag eventuellt redovisa lite av min egen journalistik, men räkna inte med att det kommer lika tidigt på dagen som dagens inlägg.

2 kommentarer:

  1. Annons- och nyhetstorka i smålandstidningen. Tack för kul läsning/ Louise

    SvaraRadera
  2. De är inte bara dåliga skribenter utan även värdelösa på sälja annonser. Så många pluggar...

    SvaraRadera