fredag 8 juli 2011

Dag 12 - Knark och sprit, sopor och måsar och en väldigt dålig ursäkt.

Idag åt jag totalt fem äggmackor: En till frukost hemma, en till frukost på jobbet, och tre till lunch på jobbet. Nu över till Tidningen:

Av sammanlagt sex personer, varav minst fyra kommer från Nässjö, riskerar de som är kvinnor 30 dagsböter för ringa narkotikabrott.

(Denna notis har även uppmärksammats av Markus Landgren)
Snart kan Nässjö kanske åter igen stoltsera med mer än ett uteställe! Restaurang Vici är alltså den stängda puben från Dag 7.
 I Nässjö är det, dessvärre, skrattmåsar som både skrattar bäst och sist. Vad som framgår i artikeln är dock: 1) Kommunen hanterar både mejl, Twitter, hemsida. 2) Folk är upprörda av att fåglarna stannar kvar kring sjön, trots att det bor folk runt den. 3) Bengt Gustavsson kan varit fel person att intervjua.

Tidningen tar ofta fartfyllda och/eller väl avpassade bilder till sina reportage. Även i fallet med den havererade kranen på soptippen har de lyckats väl där den pensionerade Janne Pettersson lyckats klämma in en fotosession mellan sopskyfflandet och telefonpratandet. Den bara bringan accentueras väl av den på bakhuvudet välsittande "kepan" och arbetshandskarna.
På temat "Män glömmer ofta saker, men kommer i alla fall ihåg att informera tidningen" har vi en ny pärla. Med reservation för att någon faktiskt har haft ett så stort behov av en grind till ett hyrsläp att man förföljt den stackars mannen till återvinningsplatsen för att stjäla tidigare nämnda grind, finns det ändå inte en liten risk att grinden följt med i återvinningen? Bara en liten liten chans? Den observationsförmåga som höglandsbor verka inneha då de befinner sig på återvinningsstationer verkar saknas hos den stackars mannen.


Fredag! Fredag! Måste gå ner på fredag! Måste bestämma mig, vilken plats ska jag ta?

1 kommentar:

  1. Tror inte vi ska vara så inställda på att kunna ta en stor stark någon mer stans. Ett alkoholtillstånd var tionde år ungefär verkar vara tillräckligt för Nässjö kommun!

    SvaraRadera