torsdag 30 juni 2011

Dag 4 - Om ändå trösklar satt fast i dörren..

Det blev övertid idag med, så efter totalt 5 timmar övertid på fyra dagar är jag ganska sliten. Jobbet är helt klart fysiskt, mycket tynga lådor som ska flyttas, men det som tar mest på mig just nu är nog alla nya rutiner som ska sätta sig.

Hur som helst, den här bloggen handlar ju inte i första hand om mig, så här kommer det ni alla har väntat på: dagens journalistiska prestationer och personliga åsikter från tidningen med stort T.

I likhet med gårdagens sopspanare har även Nässjös journalistkår nappat på nedskräpningen kring återvinningsstationer. Nu är det en av Nässjös stationer som drabbats av hundratalet konservburkar av restaurangstorlek.
Insändarsidan bjuder även idag på skarpa vardagsobservationer. Signaturen Lennart Rolf ifrågasätter existensen av trösklar, då dessa i dörröppningar uppspända snubbelannordningar resulterat i att stackars Lennart Rolf brutit armen två gånger. Först i ungdomen, nu också på ålderns höst. Lennart verkar dock vara en vis själ, och ger tips på hur ett par välplacerade vinkeljärn kan göra trösklar överflödiga. Nånting säger mig att Lennart Rolf, om han någonsin hamnar på ett tröskelfritt äldreboende, kommer stortrivas och njuta av segerns sötma.
Signaturen En trogen kund beklagar sig över den cover-festival som anordnades för några helger sedan. Ljudnivån, den ökade fyllan samt misshandeln av musikstycken är alla exempel på eventuella punkter man vanligtvis skulle kunna störa sig på. En trogen kund väljer dock ett annat spår, och anser att upplåtandet av (för den lokala kommersen viktiga) parkeringsplatser till nöjen och annat trams signalerar att Nässjö inte tar väl hand om sina butiker.
Dagens ros är ett fint inslag som förekommer i de flesta tidningar, så också i Smålandstidningen. Här tackar fyra syskon sina snälla och kreativa dagisfröknar. Så långt allt väl, men av någon outgrundlig anledning misstänker jag att barnens föräldrar lyssnat på en osund mängd dansband under valet av barnens namn.

Banktjänsteman Kerstin Friggert får också dagens ros för att hon växlat pengar åt en kund. Det ryktas även om att Kerstin ska få stadens nyckel och en staty uppförd till sin ära då hon tagit med sig fikabröd förra fredagen.
På matsidan sist i tidningen fastnade blicken på den här lilla informationsrutan. Det här är ingen insändare, utan en anonym tidningsarbetare som tagit tillfället i akt att lufta sina åsikter om alla dessa fuskande jordgubbsförsäljare.








Väl mött!

1 kommentar:

  1. Juljuz! Som att göra ett effektivt dansband av julgransljus.

    SvaraRadera