onsdag 29 juni 2011

Dag 3 - Mer helgnöjen och låtsaspolisiära åtgärder

Ingen övertid idag, och jag börjar få in snitsen på att köra truck nu tror jag. Det är dammigt, svettigt,  och mycket nytt på en gång, men många trevliga arbetskompisar, skön stämning och utmanande 3D-pussel för att få plats med allt på pallarna.
Igår kväll, och idag på väg hem från jobbet tjuvstartade jag faktiskt lite på helgens (än så länge hemliga) projekt, mer om det på söndag. Även om det faktiskt var lite skralt med ögonbrynslyftande inslag i dagens tidning hittade jag ändå tre som jag tycker är värda att lyfta fram:






I Stensjön är förberedelserna i full gång inför helgens aktiviteter. Alf Barkös lanthandel benämns här som 'byns kommersiella centrum'. Även om det faktiskt är så, känns benämningen så krystad att man inte kan låta bli att undra om det inte är lite dold ironi som lyser igen.


 Som en uppföljare på gårdagens låtsaspolis har signaturen stensjöbo som bor i närheten gått till botten med midsommarfirandets följder vid den lokala återvinningsstationen. Grundliga analyser av kvarlämnade skräppåsar resulterade inte bara i namn och adresser till de ansvariga, utan även några nya snapsvisor. Vidare arbete överlämnas till kommunens städpatrull och tidningen.
I Nässjö fyller ingen arton obemärkt. Här publiceras de nymyndiga självklart, förutsatt att man inte avsagt sig publicering tidigare så klart.










Mer om höglandsmetropolen Nässjö med omnejd imorgon!

1 kommentar:

  1. Helt fantastiskt att de publicerar både namn och adress till de som fyller 18. Då kan ju hela bygden komma hem till dem utan förvarning och "fira" de små liven.

    Frågan är ju om tidningen skall klassificeras som nyhetsspridare eller festfixare :D

    SvaraRadera