måndag 27 juni 2011

Dag 1 - Rakt in på detaljerna

Nu är det första dygnet tillbringat i Nässjö, och jag har hunnit sätta mig in i det aktuella politiska läget. Tydligen var SMT's framsida för några veckor sedan (den som hela bloggen grundar sig i) droppen som fick bägaren att rinna över för stadens kommunalpolitiker. Tidningen anklagas nu för att inte innehålla tillräckligt mycket goda nyheter, vilket i sin tur skulle vara grunden till att få vill rekommendera Nässjö för sina vänner. Det politiska läget är nu oerhört spänt, och kampen står mellan presscensur och pressfrihet.
Det här är inget jag vill ägna mig åt, utan fokuserar hellre på de goda/intressanta nyheter tidningen har att erbjuda. Varje kväll siktar jag nu på att lyfta fram de mest slående inslagen i dagens tidning, varvat med egna upplevelser. Här kommer dagens informationskaskad:


I Nässjö värnar man om det lokala. Gärna det oerhört lokala. Gärna så lokalt att det begränsats till det man ser från sitt köksfönster. Det har nämligen rapporterats att en "Ford av märket Orion, det vill säga en Ford Escort fast med bagageutrymme" stått parkerad ovanligt länge.

På Eksjösidan meddelar en brevskrivare att det behövs fler stora blomkrukor på stora torget, emedan vandaler hävdar motsatsen.
Det är inte bara i Nässjö det händer grejer! Mariannelund har drabbats av en stöldvåg (tre askkoppar till ett värde av 200 kr har  stulits) och i Eksjö har någon spottat på och slagit någon. Vem som slagit vem, vilka de inblandade personerna är, eller vad som över huvud taget har hänt verkar dock lika oklart för polisen som för tidningen.
Ett bra artistnamn är viktigt om man ska slå igenom som trollkarl. Det vet Jimmy Svärdhagen, som (efter mycket funderande) kommit fram till artistnamnet Jimmy Carlsson.

3 kommentarer:

  1. Jonas du är en hjälte, en husgud, de små tingens mastodont. Sommarläsningen är given. Saknar dig vännen.

    SvaraRadera
  2. Hahaha underbart Knud:)

    SvaraRadera
  3. Hoppas det blir mer!

    SvaraRadera