lördag 23 juli 2011

Dag 26 - Avslut

Trots att jag slutade tidigare idag hann jag inte riktigt läsa tidningen fullt så dedikerat som jag brukar, och kan därför inte klämma ur mig den minsta lilla rolighet. Nej, idag är en sorgens dag då jag packat mina väskor och i skrivandets stund sitter på Bus4you's direktbuss till Göteborg. Under sista veckan har jag flera gånger fått frågan, både via bloggen, facebook och i verkligheten, hur jag ska göra med bloggen nu när min tid i Nässjö är över. Tyvärr är det så att det här är sista inlägget. Bloggen var från början ett sätt att dokumentera en begränsad period av sommaren, och det är så det kommer förbli. Den dagliga uppdateringen upphör, och även dagsnumreringen av inläggen. Man ska sluta på topp, och då jag redan klarat av sophantering, plånboksstölder, slåtterdagar och andra ständigt återkommande ämnen känns det som att en fortsättning lätt skulle bli en urvattnad desperat demonstration av publicitetskåthet. De bilder och texter jag redan lagt upp kommer självklart finnas kvar, det är bara att klicka runt i arkivet till höger.


Allt är dock inte svart eller vitt. Likt fågel fenix kommer förhoppningsvis bloggen återuppstå inom en snar framtid, men då med lite andra förutsättningar. Exakt hur det kommer fungera är inte helt klart än, men fokus kommer fortsätta ligga runt Nässjö, Tidningen och allt därikring. För att inte missa något rekomenderar jag att följa bloggen på bloglovin om ni använder det, eller gilla facebook-sidan. Ett tips är också att fotografera/scanna inslag i tidningen som ni tycker är så där lite extra speciella. De kan komma till användning en dag...

Tidningen förblev dock inte helt oläst idag, och tur var väl det då jag faktiskt har blivit ämne för en insändare.


Artikeln i gårdagens tidning väckte nämligen Victoria Mannbergs intresse, men bloggen visade sig svårhittad. Om man bortser från att adressen publicerats i tidningen inte mindre än två gånger (första gången verkar dock Victoria missat helt och hållet) är inte heller google behjälpliga om man letar efter mig. Inte om man googlar på Jonas Lindgren i alla fall. Googlar man på "Jonas Lindgren" med citationstecken reduceras antalet träffar till runt 128 000, men även det är lite svårsmält om man inte vill kolla på fler än tre länkar. Om vi i stället söker på "Blogg-Roine" som kanske känns lite mer kopplat till bloggen i sig då jag aldrig använt mitt riktiga namn, är vi nere på 39 träffar. Bättre, men långt ifrån optimalt. Nej, vill man ha direkta svar från google, får man istället söka på 
a) {flytta inte till nässjö} (då placeras bloggen bland topp tre i alla fall)
b) {frasses fenixgallerian}. Varför? jag skriver om det i ett inlägg, vilket verkar räcka för att knipa förstaplatsen i googles databas
c) {Tullerum rondell} rondellen som är känd endast genom tidningen och min blogg, tydligen
d) {idag åt jag totalt fem äggmackor} jag ser vilka sökord som lett till bloggen. De som sökt på det här får gärna förklara varför. 

Dessa siffror och placeringar kan variera något från person till person då google har väldigt intressanta system för att rangordna sina resultat, men poängen är det samma.

I anslutning till bör man begrunda djupet av den här bilden: Jag publicerar här en bild på tidningen(1)  med en bild på tidningen (2) med en bild på mig framför en dator med min blogg på(3) På skärmen ses en bild av tidningen (4) med en artikel om min blogg (5). Detta var något jag planerade för under mitt besök på tidningen, dock blev det inte precis som jag tänkt mig, då bloggen inte visade det blogginlägg där tidningen visar en bild av min blogg (6) med en bild på en artikel från tidningen (7)


Avslutningsvis finns det några som ska ha ett stort tack: 
 - Rusta. Hade ni inte lagerhållt hantelset, filtersandsäckar och 30-kilos parasollfötter hade jag inte gått ner de i runda slängar fem kilo jag tappat.
 - Alla som länkat vidare bloggen på facebook. Hade det inte varit för er hade den inte fått den spridning den har nu. Jag vet tyvärr inte alla som lagt upp den på sin wall, men ni är över 250 personer. Det har varit fantastiskt drivande att se hur besökarantalet ökat, till i dagsläget över 7500 sidvisningar.
 - Tidningen, som tagit mina gliringar med gott humör och dessutom gett mig två fina artiklar, en insändare och kanske mer?

men framför allt: 
 - Min kära syster, som inte bara förmedlade sommarjobbet, utan även bistått med mat, husrum, familj, dregelhund, tjockiskatt, snus, tidning, korrekturläsning och mycket mycket mer. 

Med varma hälsningar och stort tack
eder humble skribent
Jonas "Blogg-Roine" Lindgren

5 kommentarer:

  1. *clap... clap...*

    SvaraRadera
  2. Tack för rolig läsning! Du har verkligen lyckats hitta guldkornen :D

    SvaraRadera
  3. en slowclap! Man tackar! :D

    SvaraRadera
  4. Sweet Knud... Brother in arms. "Hjärtar dig!"

    SvaraRadera
  5. Jag erkänner mig skyldig till sökningen d): "idag åt jag totalt fem äggmackor". Jag jobbar på en annan redaktion än den i Nässjö, och satt och kollade igenom bildmaterialet till den dagens tidning i vårt interna program. De hade bara en bit av en print screen som bild och det gick inte se adressen till bloggen, så då gjorde jag en sökning som garanterat skulle ringa in din blogg i resultaten. Mystery solved! Tack för god läsning (och att jag slapp få se mina egna alster sågas på bloggen hehe)

    SvaraRadera