torsdag 21 juli 2011

Dag 25 - Ett sista reportage, sopdebatt och världens bäste photobomber!

Hemresebiljetterna bokade, jag har börjat fundera på att packa, och jag har skapat en facebookgrupp för bloggen så att jag kan hålla er uppdaterade på bloggens framtid. Ni är hjärtligt välkomna till facebook-sidan!

I förrgår lovade jag ju er ett reportage, men det var bara en illa dold teaser för mitt verkliga äventyr: Jag har varit och hälsat på Smålandstidningen!

Här ligger redaktionen, mitt i händelsernas centrum. Bortom bilarna kan man ana Vici, den stängda men nyrenoverade puben.
Det här är min guide och värdinna Matilda Klaar, som glatt svarade på mina frågor om tidningen. Utöver Matilda är det tre andra som jobbar på redaktionen nu under semestern. Det är också Matilda som fått upp tidningens ögon för bloggen, då hennes vasst snokande öga inte bara hittade bloggen på facebook, utan också fick tag på mig personligen och bjöd in mig! Jag fick smaskigt kaffe, och vi satte oss ner för en pratstund i redaktionens kök.

Jag måste erkänna att det var lite nervöst, tänk om det var en fälla?
Efter kaffet ville Matilda se mitt favoritställe i Nässjö, och då jag fick till så fina bilder på Myggans Plats till min cykelsightseeing, var det dit vi begav oss. Matilda hade smugit med sig sin kamera, och plötsligt stod hon i bildfånget. Vilken linslus, va?









Idag när jag slog upp tidningen visade det sig dock snabbt att det fanns en baktanke med den välkomnande inbjudan till tidningsredaktionen: Matilda hade antecknat flitigt medan vi pratade, och nu visade det sig att hela syftet var att göra ett reportage om mig!
Matildas artikel är en fröjd för ögat, och återger vår pratstund korrekt och sanningsenligt. Bra jobbat Matilda! (Här känner jag att ett problem med att ha en ironisk blogg som denna är att det är omöjligt att vara seriös för en liten stund. Men jag gillar faktiskt den här artikeln på riktigt.)


...men det var ju inte det enda som stod att finna i Tidningen idag. Janerik Henriksson har lyckats fånga Sveriges mest framgångsrike photobomber under Almedalsveckan. Namnet är, så klart, okänt.
I Mariannelund lyfter man åter igen den gamla sopdebatten och menar att det är invandrarnas fel.




















Precis som Matilda skriver KAN det vara mitt sista inlägg imorgon. Det kommer i alla fall med största sannolikhet skrivas på en expressbuss på väg mot Göteborg.

1 kommentar:

  1. Det kommer bli tomt, men Smålandstidningen finns ju kvar och det är ju där gobitarna härstannar ifrån. Jag fick då betala mitt fika alldeles själv när tidningen gjorde en helsida om min blogg, vet inte riktigt om jag förlåter dem för detta. :) Missa inte Bo Grapenskog "Längtan" Roo, Skullaryd på insändarsidan. Han skrev för övrigt nyligen att alla skulle sluta grilla på sommaren eftersom ingen uppskattar detta, alla far illa av odören efter grillat kött och tändvätska, han fick det inte lätt efter detta inlägg. Ha det gött!

    SvaraRadera